Mogelijk gemaakt door Blogger.

Pu-erh ontdekking in GentBen je nog op zoek naar een kerstgeschenk voor een theefan? Of wil je gewoon jezelf verwennen? Ben je helemaal gek van unieke Pu erh en wil je je laten meevoeren op Chinese energie? Wel, dan heb ik voor jou een zeer interessant adresje.


Zhuxiang, een vrolijke - op en top Chinese dame lacht ons toe wanneer we haar winkel in de Mageleinstraat 21G binnen wandelen. Enthousiaste verhalen over deze gepassioneerde thee - expert hadden al vaak mijn oren bereikt. Vol verwachting, maar evengoed erg nieuwsgierig ben ik blij in haar wereld binnen te treden.

Tea & More


Zhuxiang specialiseert zich in 'highest quality Certified Organic Chinese Tea' en authentieke thee accessoires. Alles om het perfecte kopje thee te maken. In de winkel vind je al de verschillende theeklassen, wit - groen - geel - oolong - zwart en pu-erh. Alles netjes uitgestald in al even mooie Chinese hebbedingen.

En weet je wat het beste van al is.. We gaan proeven en kiezen voor...

Da Bai Cha

Een uiterst boeiende Pu erh gemaakt van de bladeren van een witte thee boom, Da Bai Cha of Big White Tea verwijst naar zijn naam. Voor deze 300 tot 400 jaar oude 'theeplant' heb je een ladder nodig om de bladeren te plukken. Normaal gezien worden deze gebruikt om witte thee te maken, maar men is gaan experimenteren en deze Pu-erh is het resultaat.

3 gram losse thee - kleine gaiwan - Mont Roucous - 95°C


Met dit tools gaan we aan de slag. Verschillende zettingen, van enkele seconden tot hele minuten, telkens weer andere flavours. In het begin meer bitterheid, maar deze verdwijnt na enkele schenkingen en je krijgt een heerlijk zoet prikkelende smaak voor in de plaats.
Een namiddag vliegt voorbij als je in het gezelschap van tea - minded people verblijft. Voor we het weten is het donker en is het tijd om door te gaan. Maar niet zonder de nodige aankopen te doen. 😍

Wil je zelf eens een bezoekje brengen aan Zhuxiang? Dan kan je hier haar gegevens vinden en doe haar zeker de groetjes van mij.

Tea you later!

Liefs,
Ps: Heb jij mijn Ebook al? Kijk snel op www.detheeblog.be

Geen opmerkingen