Mogelijk gemaakt door Blogger.

Theedegustatie Long JingWat is er leuker dan een zondag spenderen met gelijk gestemde zielen. In mijn geval, als tea - addict zijn dat dus namiddagen waar thee geroken, gedronken, maar ook gegeten wordt. In deze bijzondere degustatie staan Long Jing en Anji Bai Cha centraal. In de blog van vandaag vertel ik je meer over de eerste thee.

Zondag 13 november. Op het programma een proeverij van drie verschillende Long Jings en drie keer Anji Bai Cha's. Allen van uitstekende kwaliteit en betrouwbare bron. Bij thee moet je vaak oppassen. Als iets goed is, maken ze het na in China. Enerzijds een compliment, want zo weet je dat je een goed product hebt, anderzijds een echte tegenvaller. Want je kan wel eens te veel centen betalen voor een "valse" thee.

In de blog van vandaag vertel ik je meer over 

Long Jing


omdat het één van mijn favorieten is - Over Anji Bai Cha maak ik binnenkort een erg leuk artikel.

Wat Long Jing is, kan je in dit artikel lezen. Het is een echt toppertje! Daarom is het ook erg bijzonder om drie verschillende, van deze prinselijke theeën, na elkaar te proeven.


3 gram - 100 ml - GongFuChaDoor de thee op lage temperatuur te gaan zetten, komen de bitterstoffen minder snel vrij, maar ook het cafeïne gehalte blijft beperkter, leer ik tijdens deze degustatie.  Goed nieuws als je in de avonduren van je groene thee wil genieten.

We krijgen erg boeiende informatie over de verschillende Long Jings, welke soorten er allemaal zijn, waar, in welke regio en op welke hoogte ze groeien. Maar het is de eerste keer dat ik aanwezig ben in deze theeclub en ben dus nog een beetje verlegen. Ik heb al deze boeiende informatie nog niet durven neerpennen.
"vrolijke noot aan zelf --- gewoon doen volgende keer"

Vooral de zoete smaak van het droge blad weet me te plezieren. Als thee zoet ruikt, dan weet je dat hij vers is. Het notige in de smaak vind ik terug in het geurend aroma. Aangenaam verrast door de karakteristieken van de thee, maar je moet je wel concentreren. De verschillen zijn subtiel, maar toch anders, een les in opmerkzaamheid. Het kleurverschil tussen beiden is misschien niet zo duidelijk op de foto, maar was wel treffend in real life.

Deze twee theeën wordt ieders 4x opgeschonken, 3x aan 70°C, de 4de keer aan 85°C.

De derde Long Jing, the Imperial one.. save the best for last.. is er eentje met een prijskaartje. Voor deze thee betaal je 75 euro voor 50 gram.

3.5 gram - 75°C - 90 Sec

Imperial Long Jing & Matcha chocolade verrassing

Tromgeroffel.... tadadada..

Met bibberende handen breng ik het kopje naar mijn lippen toe. Je zou voor minder!

Ik proef en ervaar..

Maar helaas, oh, helaas.. deze thee is veel te bitter voor mij. Ik vind het moeilijk om door de bitterheid heen nog smaken te herkennen.

Persoonlijk zou ik het prijskaartje zonde van het geld vinden, maar in China staat deze thee hoog aangeschreven. Reden zou wel eens die bitterheid kunnen zijn. Ik heb me namelijk laten vertellen dat Chinezen meer als wij westerlingen op zoek gaan naar die specifieke smaak.

Een prijs zegt dus niet altijd iets. Als je zulke dure thee koopt, probeer hem dan altijd eerst te proeven, want misschien past hij helemaal niet bij je. Of zet hem op een andere manier klaar. Je weet.. je mag experimenTHEEren 💚💚


Heb je zelf zin, zo nu en dan, op zondag eens te experimenteren? Laat me dan snel een berichtje en ik geef je de gegevens van deze theeclub door...

Liefs,
PS: Heb je mijn gratis Ebook al? Kijk snel op www.detheeblog.be Geen opmerkingen