Mogelijk gemaakt door Blogger.

Theeklem, handig of niet?



Een theeklem, het was mijn allereerste theeaccessoire toen ik mijn stappen in deze wonderlijke wereld begon te zetten. Ik wou losse thee - kruiden - fruitinfusies drinken en dit speeltje ging me daar bij helpen.



Je kan het deze dagen niet gek genoeg bedenken, je hebt ze in alle vormen en maten, ook thee-eieren horen hier bij. Heel erg leuk om naar te kijken, maar zijn ze ook geschikt om thee te zetten?

Witte thee: Bai Mu Dan & Bai Hao Yin Zhen

In het begin leek me dit heel erg handig, de blaadjes in de klem of het ei en hop je water in.
Je hebt dan immers geen last van los drijvende stukjes. 

Maar al snel kwam ik er achter dat thee (en ook kruiden en vruchten), ruimte nodig hebben.  Mijn klem zat altijd propvol blaadjes, ze hadden geen plaats om te ontwikkelen.

En als thee geen vrijheid om te ontwikkelen heeft, dan komen de lekkere smaakjes niet naar
boven. Op deze manier gaan veel geur - smaakeigenschappen verloren.

Thee heeft ruimte nodig
Je bent uiteraard vrij te kiezen hoeveel thee je neemt voor je tas. Misschien wil je wat minder,
soms geniet je van meer.  Zelf houd ik wel een bepaalde richtlijn aan 

12 gram per liter 
of 
2gram voor een 160cc

en dat krijg je niet altijd in een thee ei.

Op de foto' s zie je telkens 2 gram afgebeeld, gaat dus helemaal niet in dat bolletje. 

Bovendien,
ga je toch je thee niet stuk maken om in je thee ei te proppen


2gr JinXuan Oolong


De droge Oolong past zeker in de theeklem, maar de blaadjes ontplooien
 nadat ze in contact komen met water.

Diezelfde 2gr maar na gebruik


Mijn conclusie:

Ik vind een theeklem / ei niet handig.
De thee heeft geen ruimte om te ontwikkelen
Geur en smaak gaan verloren.

Wat vinden jullie? 




Geen opmerkingen