Mogelijk gemaakt door Blogger.

FesTEAval 22 april 2018Afgelopen zondag, 22 april 2018 was het zo ver. Hét event waar ik telkens een heel jaar naar uitkijk. Het FesTEAval oftewel Dutch Tea Festival, want ondertussen is hun naam gewijzigd. En dit jaar loop ik er niet als vrijwilliger rond. Maar gewoon als bezoeker en wat was dit een boeiende ervaring. Voor het eerst geniet ik van een hele dag rond kuieren tussen de tealovers. Het is een blij weerzien met oude bekenden en benieuwd uitkijken naar nieuwe merken en interessante workshops. 


Klokslag 10u15 is het zo ver, voor het eerst wandel ik De Fabrique binnen als bezoeker en niet als vrijwilliger zoals de afgelopen twee jaar. Meteen wordt mijn aandacht gezogen naar de workshop-planning. Ik moet me haasten want de eerste start al om 10u30. 

'Het leven op een theeplantage' van Linda Rampen wil ik absoluut niet missen. Linda schreef een tijd geleden een gastblog voor me, maar we hadden elkaar nog nooit in levende lijve ontmoet. Na haar lezing ben ik helemaal onder de indruk en vol bewondering voor haar prestatie op theegebied. Ze heeft een boerderij omgetoverd naar een echte Nederlands theeplantage, ze vertelt vol passie over haar avontuur en haar mooie toekomstplannen. Van deze dame ga je beslist nog horen.Veel tijd om rond te hangen heb ik niet want workshop nummer 2 dient zich aan. Marloes Bodewes-Bos inspireert met high tea. Ze heeft van haar passie haar beroep gemaakt en opnieuw ben ik onder de indruk van de ondernemerszin van deze dame. Leuke tips en tricks worden verteld en ik pen details neer in mijn boekje. High Tea leeft in Nederland en vol verbazing luister ik naar haar verhaal.Na de workshops grolt mijn maag en is het tijd voor een hapje. Het binnenplein zit boordevol.  Mensen genieten van de zon, een natje en een hapje, luisterend en kijkend naar de randanimatie. Ik spot een dansgroep en even later geniet ik van het zangtalent van een dynamisch duo. Mijn biologisch frietje gaat moeiteloos binnen.Na de lunch neem ik de tijd om eens langs de standhouders te gaan. Enkele oude bekenden groet ik met veel plezier, maar ook nieuwe gezichten en nieuwe merken trekken mijn aandacht. Bijzonder om te zien dat het aantal standhouders elk jaar opnieuw groeit en dat steeds meer mensen aandacht hebben voor de bloeiende theewereld. Geniet even mee van enkele sfeerbeelden..

Op het einde van de dag ben ik helemaal uitgeput, heerlijk toch. Vol verwachting kijk ik uit naar de datum voor volgend jaar. Dat staat nu al vast! Allé, dat ik ga.. de datum heb ik nog niet.. :-D #beslistdemoeitewaard

Tealove!!
1 opmerking

  1. Ik heb opgezocht voor de editie van de fes teaval 2019. Helaas lees ik dat afgelast. Waarom?? En is er een alternatieve datum voorzien?? Oh,ik heb er zo naar uit gekeken. Really disappointed.😪😪

    BeantwoordenVerwijderen