Mogelijk gemaakt door Blogger.

Witte Ice Tea Munt Limoen - SodastreamAl jaren ben ik fan van een geweldig toestel dé 'Sodastream'. Toen ik vroeger nog drie hoog in mijn appartement zonder lift woonde heb ik de flessen spuitwater snel omgeruild voor deze handige bruismaker. Beter voor mijn rug en portemonnee. En nu ik helemaal ondersteboven ben van ice tea houd ik dit toestel opnieuw dicht in de buurt. Benieuwd waarom? 

In tijden als Tournée Minérale kan ik niet anders dan opnieuw creatief aan de slag gaan met ijsthee. Na het uitbrengen van het 'Homemade Icetea - 50 verrassende recepten' boek is het altijd blijven kriebelen. Februari is dan ook de maand dat ik stiekem weer aan het experimenteren ben. 


Ontdek in deze blog hoe gemakkelijk het is om zelf aan de slag te gaan. Met witte thee, munt en limoen kom je al een heel eind op weg. Klaar voor 'The best sparkling infused water'? 

Witte Ice Tea Munt Limoen


Wat heb je nodig?

6 gram witte thee 
250 ml mineraalarm water
limoen
munt
bruiswater - Sodastream

Hoe maak je dit recept?


  • Maak een witte thee concentraat
  • Laat 6 gram thee 10 minuten trekken in 250 ml mineraalarm water van 80°C


  • Zeef de thee na 10 minuutjes en laat afkoelen op het aanrecht (niet in de ijskast, want dan bestaat de kans dat je thee er troebel gaat uitzien)
  • Indien gewenst kan je een klein beetje honing toevoegen aan de warme drank, maar niet teveel anders gaat de bijzondere smaak van deze witte thee verloren
  • Als je na enkele uren een koud drankje hebt, voeg je limoen en munt toe. Limoen niet uitpersen, daar is de subtiele smaak niet tegen bestand
  • Maak bruiswater met je Sodastream (je bepaalt zelf de intensiteit van je bubbels)  • Vul je glas met ijs, munt, een schijfje citroen
  • En schenk in 1/3 van je glas het theeconcentraat
  • Leng aan met je vers gemaakt bruiswaterZoals gezegd, ik gebruik al jaren een 'Sodastream' zelfs nu ik geen trappen meer moet doen. Het is handig en gemakkelijk in gebruik, je hebt altijd bruiswater bij de hand en je komt een tijdje toe met de gasfles. Gedaan met flessen sleuren en beter voor mens, plant en dier. Je kan er creatief mee aan de slag en ik amuseer me te pletter met het bedenken van lekkere thee & bruis combinaties. Zelfs mijn lief weet ik te imponeren. 

Voor de mensen die geen witte thee in huis hebben, je kan deze evengoed vervangen door groene thee of vruchteninfusies. Dus, laat zeker weten wanneer je zelf aan de slag gaat. Want ik ben super benieuwd! Allemaal Detox! Oeww jaaaaaa!!

Tealove!


Geen opmerkingen