Mogelijk gemaakt door Blogger.

Thee bij gerechtenBinnen enkele dagen start het tweede jaar van de theeopleiding. Tea & Food. Met veel goesting kijken theesommeliers uit naar de verrassingen die de komende maanden gepresenteerd worden. Dat thee en foodpairing hip is, weet ook Kristin Van Eetvelt. In haar boek 'Thee bij gerechten' laat ze je watertanden.  En ik.. ik ben alvast gaan proeven. 


Thee bij gerechten


Op een maandagmiddag rijd ik richting Lier. Vol enthousiasme, want ik ga Kristins theewereld ontmoeten. Haar warme en spontane ontvangst maken dat ik me onmiddellijk op mijn gemak voel. Er wordt chocoladetaart uit de oven gehaald en de thee is klaar om te serveren. Hier worden punten gescoord.Een nieuw thee boek


Enkele weken daarvoor springt een nieuw boek in het oog. 'Thee bij gerechten', een creatie over thee en foodpairing. Op ontdekking naar nieuwe smaken. - ontmoeten en experimenteren -  Je niet laten beperken door vaste regels of afgelijnde kaders. Wel rekening houden met de ingrediënten, het smaakgehalte en de complexiteit van het gerecht. Dan kan er niet veel mis gaan, aldus de auteur.

Je ontdekt waarom thee en eten perfect samen gaan en beleeft Kristins manier van thee zetten, het mooie aan thee is dat éénieder dit invult naar eigen behoeften en verlangens. Ook de tweeëndertig schitterende gerechten met aangepaste theeën, zijn een streling voor het oog. De foto's in het boek zijn schandalig mooi en geven de essentie van het thema weer.


Thee voor elk seizoen


Kristin werkt met seizoensgebonden ingrediënten en zo krijgt het boek vier unieke hoofdstukken. Je leert thee combineren bij elke maaltijd van de dag, in elk seizoen van het jaar. De recepten zijn duidelijk omschreven en van iedere thee lees je bijbehorende smaken en karakteristieken. Je proeft de passie bij elke pagina die je draait. Dit geeft zin in thee en in koken.. dus ga ik zelf aan de slag.


ExpertmenTHEEr


Het is nog een beetje herfst 😆, dus wordt er voor gratin van pompoen, aardappel en tijm gekozen. Een gerecht dat uitstekend samen gaat met een Tie Guan Yin. Een licht geoxideerde Oolong. Een keukenprinses kan ik mezelf niet noemen, maar de bereiding van dit gerecht lukt me wonderwel. Dit is ook het doel van Kristins keuzes. Eenvoudig kokkerellen, geen stress in de keuken.

Heb je zin om meer culinaire theebelevenissen te ontdekken? Neem dan snel een kijkje in Kristins theewereld... Thee bij gerechten.

In de hoop je te kunnen verleiden,

Tealove
Ps: Ken je de facebook pagina van De Theeblog al?
Geen opmerkingen