Mogelijk gemaakt door Blogger.

Top 3 Thee In Antwerpen Qualitea Time (Deel 3)


Ondertussen is de buik lekker rond gegeten en zijn we klaar om de theeshops in Antwerpen verder onveilig te maken. We zetten pas richting Kloosterstraat.Het derde adresje in de reeks 'Top 3 Thee Antwerpen' is Qualitea Time. Wat de andere top adressen zijn lees je hier (Deel 1) en hier (Deel 2).

Nog voor ik de winkel zie is mijn aandacht al getrokken door de gele tonnen die de deur vooraan sieren. Opvallend en fris, je kan ze niet voorbij lopen. Deze gele toon zet zich verder in het interieur, de potten waarin de theeën bewaard worden hebben hetzelfde jasje aan. Maar nog belangrijker is, wat in de potten zit.

Thee!! Groene, witte, zwarte, oolong, puerh, maar ook rooibos of kruiden. Wij vragen, wij krijgen..  te zien, te ruiken en uiteraard te proeven. Qualitea Time heeft een ruim assortiment, is verdeler van TWG Tea in de Benelux en heeft ook thee uit enkele Afrikaanse landen. Wat dacht je van Zomba Pearls uit Malawi. Dat klinkt toch stylish!

Omdat we dorst hebben, drinken we thee en we hebben blijkbaar een dure smaak. We kiezen voor een Silver Needle of Bai Hao Yin Zhen, een witte thee uit Fujian (China). Een thee die maar liefst  980 euro de kilo kost.

Slik! Say Whatttttt?? 980 euro? Voor een kilo? (Niet alle Silver Needle is zo duur, dit is afhankelijk van plaats, pluk, theemeester...) Wat Silver Needle juist is, lees je binnenkort hier :-)

Maar hij geurt zo heerlijk naar chocolade. Ik moet zelfs niet in mijn nota's kijken om me dit te herinneren. Dus moet je weten welke indruk hij nagelaten heeft.

Joachim, de super coole eigenaar, vertelt er ons onmiddellijk bij dat je deze thee ook per 10 gram kan kopen. Anders is ie toch onbetaalbaar, niet?

Geniet je even mee van de thee?


Joachim verwent ons door de thee twee maal op te schenken. We kregen ook een derde keer aangeboden, maar de tijd ontbrak. Time flies when you're having fun en dat was vandaag niet anders.

Mooie herinneringen gecreëerd, toffe theezaken en gepassioneerde tealovers leren kennen. Kortom een topdag!

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn Top 3 Theezaken in Antwerpen. In een laatste artikel vertel ik jullie ook nog wat ik belangrijk vind in een theewinkel en waarom deze drie mijn favorieten zijn!

Tea you later!

Liefs Kelly

Meer weten over 'Theewinkels in Antwerpen'? Geen opmerkingen