Mogelijk gemaakt door Blogger.

High tea op reis - Gastblog

 

Hoe zalig is het om de wereld rond te reizen en overal te mogen smullen en smikkelen van verschillende High of Afternoon Tea concepten. Christophe van Travelchecker is zo een lucky guy. Voor zijn blog reist hij de halve aardbol af en regelmatig houdt hij halt voor wat lekkers. 


High tea op reis

Toen ik op de BlogCocktail aan Kelly vertelde dat ik op het punt stond om naar Tokyo te vertrekken zag ik de glinstering in haar ogen. Japan, een land vol traditie en theespecialiteiten. En inderdaad je vindt er tal van theehuizen. Stuk voor stuk met een immens aanbod aan matcha thee. Maar zelfs de zoete Starbucks variant ging er niet in bij me. Kelly zegt dat je het groene goedje moet leren drinken. Op andere plekjes in de wereld vonden we wel onze goesting.

Dubai

Als travelchecker probeer ik graag nieuwe dingen uit, en af en toe mag dat al eens wat specialer zijn. Een bezoek aan de Burj al Arab, het duurste hotel ter wereld stond dan ook op het verlanglijstje. Helaas is het hotel enkel toegankelijk voor hotelgasten, die tot 1000 euro per nacht betalen. Gelukkig mag je met een reservatie voor de afternoon tea wel binnen, en die had ik toch wel niet op zak zeker.
De ontvangst is hartelijk, met vochtige doekjes en dadels. We laten ons verblinden door de bling-bling die Dubai typeert. Een lift met gouden deuren brengt ons naar de bovenste verdieping. In de Sky View bar kiezen we een plekje aan het raam met een prachtig uitzicht op kustlijn. 

Wat volgt is heerlijk. Torentjes in de vorm van het hotel, gevuld met scones en gebak. De theekaart is uitgebreid. Om wat te verfrissen in dit warme klimaat kiezen we voor een herbal infusion met citroengras en gember, en een apple flavoured iced tea. 

Een afternoon tea op deze locatie kost je 155 euro per persoon. Een unieke ervaring. Lees meer

 

Coombe Abbey

De afternoon tea werd uitgevonden aan het Engelse hof. En waar kunnen we dat beter ervaren dan in het land van Shakespeare? Coombe abbey ligt in het historische land van Warwickshire. De Britse traditie van afternoon tea wordt hier nog hoog in het vaandel gedragen. 

De oude kamer met houten lambrisering, de hoge plafonds, de diensters in traditionele kledij,… Hier keer je even terug in de tijd. We genieten van onze thee en een assortiment van sandwiches en patisserie. Uiteraard zijn er ook verse scones met jam en opgeklopte room. 

De afternoon tea kost 23 pond per persoon. Reserveren is noodzakelijk vanwege het grote succes.

 

De Theefabriek

Dichter bij huis, maar zeker zo gezellig is de theefabriek. In het mooie Waddenland lag deze kerk te verkrotten. De uitbaters reden er toevallig langs en deden mee aan een wedstrijd om de kerk een nieuwe bestemming te geven. Voor 1 gulden mochten ze het pand uitbaten en hun droom verwezelijken… een eigen theeschenkerij starten. 

De theefabriek is intussen blijven groeien. En naast een schenkerij vind je er een heus theemuseum en een shop met een immens aanbod. De blikvanger is de torenhoge thee, een privé arrangement in de kerktoren. Er zijn al meer dan 20 huwelijksaanzoeken gebeurd, allemaal met succes. 

Drie uur lang geniet je van het uitzicht, koffie of thee, lekkernijen en van elkaar. De torenhoge thee kost 95 euro voor 2 personen. Een bezoekje aan de theefabriek is een must voor elke theeliefhebber. Lees meer



Wat een avonturen voor Christophe! Ben je zelf ook al in het buitenland op ontdekking geweest? Laat het me zeker weten, ik ben zeer benieuwd!

Theetips

Aja.. zelf heb ik hard gewerkt aan een reeks theetips. Wil je die gratis ontvangen in je mailbox?
Opsturen dat lekkers😍
 
 



6 opmerkingen

  1. We hebben er van genoten, zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben wel in voor een High tea in het buitenland. Gaaaaf!!!

      Verwijderen
  2. Het is inderdaad een echte aanrader! Wij hebben ook van de eerste tot de laatste minuut genoten van die afternoon tea in Dubai in Maart 2016. Daarbij kregen we nog een spectaculaire zonsondergang vanop deze geweldige locatie.

    BeantwoordenVerwijderen