Mogelijk gemaakt door Blogger.

Matcha Cupcakes

Matcha Cupcakes


Enkele weken geleden heb je kennis gemaakt met Laurie's en haar overheerlijke Matcha Cake. Van dat bericht heb je echt gesmuld, daarom staat er vandaag weer Matcha lekkers op het menu staat. Dit keer tover je hoe je in een handomdraai de lekkerste cupcakes op tafel.


Matcha is een Japanse groene poederthee die grassig, vegetaal en een beetje naar spinazie smaakt. Je hebt hem in verschillende kwaliteiten en de beste gebruik je uiteraard om te drinken. Maar met Matcha van een lager niveau, omdat hij bv later op het jaar geplukt is of omdat hij al wat ouder is, maak je dus de mooiste dessert - kunstwerken, die #yummieyummie ook heerlijke smaken naar het groene goud. 

Eigenlijk is het heel gemakkelijk om de Japanse groene poederthee te verwerken in je voeding. Matcha Cake en Matcha Granola hebben je hiervan al overtuigd. Get ready for Nr°3

Matcha Cupcake

Matcha Cupcakes

Voor 12 cupcakes neem je:

  • 125gr roomboter op kamertemperatuur
  • 125gr suiker
  • 125gr zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel Matcha
Je mengt alles, verdeelt in een muffin bakvorm en laat het beslag 15 minuutjes op 175°C bakken

Voor botercrème 12 cupcakes neem je:

  • 50gr poedersuiker
  • 250gr zachte boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels heet water 
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel Matcha
Mix de boter in een kom, zeef de poedersuiker in de kom, voeg het water, vanille extract en Matcha toe. Meng alles goed door elkaar, neem een spuitzakje et voila.. ready to go!

Dat wordt weer smullen. Geniet ervan en ik kijk uit naar je experimenten!

Meer weten over Laurie's

Tealove!



Geen opmerkingen