Oriëntal Beauty |
Oriëntal Beauty dankt zijn naam aan Queen Elisabeth II. Jaren geleden, komt ze in contact met deze thee, vindt hem wonderbaarlijk en doopt hem deze prachtige eer. Maar deze Oolong heeft nog meer boeiende weetjes. Ook Essentials Tea, een prachtig biologische theemerk, weet dit en heeft hem daarom met veel liefde in hun assortiment geplaatst.
Oriëntal Beauty
Tea Yassid
De Jacobiasca Formosana is verantwoordelijk voor zijn smaak en aroma's. Deze tea yassid - een insect - vreet de bladeren van de theeplant aan. Hierdoor oxideert het blad en krijg je de typische kenmerkende smaak van deze thee. Een zoet zurig karakter, met een typisch muskaatdruif aroma.Deze thee is altijd bio, ook al draagt het dit label niet. Hij is bio omwille van de tea yassid, anders zou dit beestje de kans niet krijgen om het blad aan te vreten. De blaadjes worden enkel in lage theetuinen geplukt, want dit insect leeft enkel op lage hoogte en enkel in de zomer, wanneer temperaturen erg hoog zijn.
Oriëntal Beauty is een donker geoxideerde thee (65 - 85%) en zal qua smaakprofiel meer op een zwarte thee gelijken. Buiten zijn typische muskaatdruifgehalte heeft hij ook tonen van honing en perzik.
Two or tree leaves and a bud |
Bluf Thee
Deze thee staat ook gekend als Pong Fong Cha - Braggers Tea of Bluf thee. Zomer, eind 19e eeuw, een insectenplaag teistert Taiwan en de boeren zien hun oogst de vernieling in gaan. Een koppige theeboer met lef trekt toch met zijn oogst naar de markt. Hij bluft over zijn gewas en verkoopt tegen erg hoge prijs. Hij pocht en het werkt. De thee vindt op deze manier ook zijn weg naar de Queen, Essentials Tea en natuurlijk ook naar De Theeblog 😍
Oriëntal Beauty Essentials Tea |
Bereiding
Twee gram thee is opgeschonken met 200 ml Montille water bij een temperatuur van 95°C. Mijn persoonlijke voorkeur maakt dat ik de thee zeker 4 minuten laat trekken omdat ik de sterke, muskaatdruif smaak wel weet te waarderen. De thee is van goede kwaliteit, want ik kan de blaadjes zeker drie maal opnieuw gebruiken.
Heb je deze thee al eens gedronken? En laat je hem ook zo lang trekken?
Ps: Volg je de avonturen op FB De Theeblog al?
Tealove,
Geen opmerkingen