Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ayurvedische Thee bij Yoga Vida



Yoga en Ayurveda zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze 'grote broer' van yoga staat gekend als de leer van het lange, gezonde en gelukkige leven. Het doel is het bereiken van een interne balans van de drie dosha's, Vata - Pitta en Kapha. Voeding, maar ook door het drinken van kruiden infusies werkt hierbij ondersteunend. Bij Yoga Vida leggen ze hun yogi's in de watten door hen met deze heerlijke drank te verwennen.


Ayurveda


Drie Dosha's

De dosha's staan voor beweging of activiteit. Het uiteindelijke doel is een balans vinden in deze bewegingen. Ze doen zich niet alleen in ons fysieke lichaam voor, je kan ze ook herkennen in je dag, in de seizoenen, in het leven..

Vata is de verplaatsende of echte beweging.

Pitta is de transformerende beweging

Kapha is de stilstaande of niet-beweging


Ayurvedische Thee

Vata Thee is verantwoordelijk voor het zenuwstelsel en de ademhaling. Deze drank brengt tot rust, na stress, overbelasting of koude wintermaanden.

Pitta Thee reguleert de stofwisseling, de lichaamstemperatuur en de spijsvertering. Deze drank heeft een verkoelende en verzachtende werking. Ook ideaal te drinken tijdens de warme zomer.  Het compenseert een verhoogde Pitta.

Kapha Thee geeft het lichaam kracht en stabiliteit en zorgt voor een goede vochtbalans. Geschikt voor mensen die last hebben van een trage stofwisseling.



Yoga Vida serveert

Na de les serveert de studio je één van de vijf verschillende soorten aanwezig. Ze zijn ook te koop voor de zeer schappelijke prijs van 4 euro per zakje.

Yoga Vida Ayurvedische Thee


Classic:
Kaneel, Gemberwortel, Kardemom, Kruidnagel, Zwarte Peper
Vata - Pitta - Kapha

Gember Cool:
Gemberwortel, Lemongrass, zoethoutwortel, Kardemom, Citrusschil, Pepermunt, Zwarte Peper
Vata - Pitta - Kapha

Vrouw Vitaal:
Kaneel, Venkel, Citrusschil, Zoethoutwortel, Kardemom, Gemberwortel, Mierikswortel, Leeuwentandwortel, Kruidnagel, Jeneverbes, Zwarte Peper
Vata - Pitta - Kapha
 

Innerlijke Rust:
Kaneel, Rozenbottelschil, Citrusschil, Venkel, Hibiscusbloem, Gemberwortel, Kardemom, Frambozenblad, Kamillebloesem, Lindebloesem, Rupsklaver, Zoethoutwortel, Kruidnagel, Zwarte Peper
Vata - Pitta

Mooie Dromen :
Druiven, Citroenmelisse, Rozenbottelschil, Venkel, Lemongrass, Rozenbloesem, Kardemom, Kamillebloesem, Pepermuntblad, Salieblad, Jasmijnbloesem, Nootmuskaat
Vata - Pita




Geen opmerkingen